Sy fodral

I brist på virkiver så plockade jag fram Elna (min gamla symaskin fr 70talet) i helgen. Jag hade två byxor att laga och lakan att sy ihop. Sedan hade jag även en önskan om att få ihop fodral till mina stickor och virknålar. Jag sökte runt på nätet för att få en idé hur jag skulle gå tillväga.

En av alla sidor jag kollade in var denna: Tummelisa Garn

Så här blev dem.

Till virknålarna:

Jag har använt överblivet tyg från köksgardinerna. Heter det resttyg precis som restgarn??

Till stickorna:

Här har jag använt ett mödeltyg som jag egentligen skulle göra ett överdrag till kökssoffan med, men sofflocket blev för fint för att täckas! Jag är inte nöjd med detta för jag hade bara beige och svart tråd. Båda färgerna syntes mycket på tyget. Utsidan har många beiga streck. Fast fodralet fyller sin funktion.

Till rundstickorna:

Här har jag använt en kökshandduk, farfars syster Fridas! Här fick jag göra på ett annat sätt. Klippte två remsor (från mormors gamla lakan) som jag sydde fast på handduken. Jag ville ha två rader med plats för rundstickor.

Det blev även några fler kuddöverdrag av fina kökshanddukar. De gula är ett loppisfynd och röda är från familjen, återigen, farfars syster Frida!

Här kan du läsa mer om hur enkelt jag gör dem!

kuddfodral

På det stora hela är jag rätt nöjd!

Det blev ett långt inlägg det här. Avslutar med en bild på kökssoffan. Tack mamma för fårskinnet. Blev väldigt fint och mysigt.

kökssoffa

En reaktion på ”Sy fodral”

Kommentarer inaktiverade.