Virka mini Converse skor

Jag har prövat många mönster och jag blir inte mer än ganska nöjd.

Det började att jag fick ett mönster från beställaren Maria. Det kom ur en föräldrabarn tidning.

Så här blev dem – alldeles för tinywinysmåa och dessutom fula framme vid tårna.

miniconverse

Då prövade jag att virka med dubbelt garn och följa mönstret men med vissa förändringar. De blev alldeles för stora och fortfarande konstiga framme vid tårna.

miniconverse

Sedan fick jag från Petra (tack vare facebook!) ett mönster från en veckotidning som hon så snällt scannat och mailat till mig. Tack snälla !♥ Men skorna blev inte alls bra. Den skon ligger i kasta högen.

miniconverse

Det gör även den första från detta mönster: Mönster på babyconverse

Men efter att ha gjort om det lite så blev de så här

miniconverse

Problemet för mig har varit att skorna inte blivit bra framme vid tårna. Det har sett fult ut och NOGA som jag är så ger jag mig inte förrän jag är NÖJD. Denna gång mötte jag min petnogighet med att bara vara ganska nöjd. 😀

Frågan är ju nu om Maria blir nöjd…

Om någon är intresserad av mönstren från tidningarna, maila mig.

Detta är ändringarna jag gjorde på babyconversemönstret. Detta är min egen komihågnotering så det är inte meningen att du ska fatta…

nål: 3,0
garn: tilda
plös: varv1 vitt, + 2 extra varv
sida: en fm i början + slutet av plösen, 36m totalt
varv 7 minska som varv6
+ 2 extra varv

Skrev detta inlägg igår kväll men fotade och la till bilderna idag. Medan jag laddar över bilder och kollar på dem så inser jag att jag är inte ganska nöjd utan bara allmänt missnöjd över mitt resultat….

miniconverse

2/10-11
Jag har fått tips om att Järbo har ett gratismönster som ska vara bra. Jag har inte testat det men lägger ut det här du kan testa->. Järbos mönster. Sök efter 91034.

Facebooktwitterpinterestmail

22 reaktioner på ”Virka mini Converse skor”

  1. Ma, inte mitt bekymmer heller….

   Eva, testa först det som finns på nätet, det jag länkar till. Tycker det var bäst.

 1. Ja, tack till mönster!! 😀
  Jag har även en gång sett på Tradera, men mönstret blev alldeles för dyrt, kängor som var stora nog åt större barn/vuxna…. det skulle också vara kul lägga vantarna på!

  //Eva

 2. Tjena bruttan!
  Du ska inte alls vara allmänt missnöjd, du ska vara super duper nöjd. Det blev ju jätte läckra ”pjucks”.

 3. Jag tyckte dina converse-skor blev jättefina! Jag har länge letat efter mönster på såna, men bara lyckats hitta på engelska tidigare.

 4. skulle vilja virka sen sådan sko med vitt på ”tå” hur får du till det, förstår inte hur du gör det och plösen under?

 5. Hej
  Ha, blev så ”Glad” då jag läste här att hur du än gör så blir du bara ”så där” nöjd. Jag håller också på o virkar converser – MEN blir bara ”halvnöjd”
  Delar du med dig av mönster, eller??
  Kommer att lägga din sida till mina favoriter.

 6. Hej
  skulle vilja ha möstret på de ljuvliga conversen
  otroligt söt och fina, sträck på dig.
  Liz J

 7. Jag tycker de ser fantastiskt fina ut! Har inte virkad sedan syslöjden för en massa år sedan, men u har nu inspirerat mig! Klart skritt ska ha sådana:) om du vill dela med dig av beskrivningen tar jag tacksamt emot den! Ha det bra!

 8. Hej kanske har ni hittat detta mönster redan. Jag har virkat efter det och det blir jättefint, även vid tårna. Gå in på Järbo garn:s hemsida och titta på gratis beskrivningar. Där har ni mönster på babyconverse. Lycka till!
  //Rebecca

 9. jätte tjusiga 🙂 en som heter Eva Johansson på facebook du kan ju höra med henne hon har en hund som profilbild. men jag fick hennes mönster men får ej spridas så enklast är att du frågar henne 😀

  1. Hej Cattis! Är du nybörjare så rekomenderar jag att du börjar med ett enkelt projekt så du lär dig grunderna. Låna virkböcker på bibblan, sök på youtube efter filmer hur man virkar olika maskor.

   Support över mail är svårt. Jag har testat!

   Vill man kan man! Lycka till! //anna-erika

 10. Verkligen snygga, önskar att jag själv kunde virka. Låna böcker på bibblan var ett bra tips. Kanske blir det kvällens nöje!

Kommentarer inaktiverade.